Gratis Verzending vanaf €50,-

Retourneren Mogelijk
Voor 17:00 Besteld is vandaag Verzonden

De beste zadeltassen voor de racefiets

Zadeltas-racefiets-kopen-waarop-te-letten

In dit blog lees je:

  • Welke zadeltas jij nodig hebt.
  • Hoe je een zadeltas stevig vastzet.
  • Wat je in een zadeltas mee kan nemen.

Op het eerste gezicht valt het misschien niet op. Maar er zitten grote verschillen tussen de verschillende zadeltassen die te verkrijgen zijn. Naast dat het formaat anders kan zijn, zit er vaak ook een verschil tussen de manieren waarop een zadeltas wordt gemonteerd op de fiets. De verschillende manieren van monteren zijn met een klittenband of met een speciaal ontwikkeld systeem, zoals een T-buckle. Beide systemen hebben verschillende voordelen en nadelen. Deze worden later verder uitgelegd.

Zadeltas-racefiets

Als voorbeeld hebben wij de BBB Curvepack zadeltas in het assortiment. Deze zadeltas is geschikt voor elk soort fietser. Dit komt doordat de zadeltas te leveren is in drie verschillende maten. De zadeltas racefiets is gemakkelijk en snel te bevestigen door de zadeltas een kwartslag te draaien onder het zadel word de T-buckle geklemd onder de zadelbrug. Het rubberen elastiek met haakje zorgt ervoor dat de zadeltas bevestigd kan worden aan de zadelpen. De combinatie tussen deze twee bevestigpunten zorgt ervoor dat de zadeltas altijd stevig blijft zitten en niet beweegt.

De blauwe binnenkant van de Curvepack zadeltas racefiets zorgt ervoor dat je gemakkelijk de meegenomen attributen kunt vinden.

Voordelen van een klittenband bevestiging

Naast fietstassen met een T-buckle bevestiging zijn er ook zadeltassen die gebruik maken van een klittenband. Het voordeel van deze zadeltassen is dat het mee te nemen tasje gemakkelijker kleiner te maken is. Dit kan handig zijn wanneer de zadeltas racefiets niet volledig gevuld is. Door de zadeltas volledig goed aan te spannen voorkom je dat de inhoud kan gaan rammelen en de zadeltas kan gaan wiebelen. De zadeltassen met een groter formaat maken in dit geval ook nog gebruik van een siliconen strip.

Een zadeltas voor de veiligheid

Wist je dat een zadeltas ook de veiligheid van jou als fietser kan verbeteren? Vele zadeltassen zijn voorzien van enkele reflecterende delen. Om het ontwerp van de zadeltas netjes te houden is hier overdags weinig tot niets van te zien. Maar wanneer er in het donker een licht op schijnt worden de reflecterende delen pas zichtbaar.

Hangt de zadeltas racefiets voor het achterlicht dat je hebt meegenomen? Het is altijd een compromis tussen formaat en het gene dat praktisch is. Maar ook wanneer de zadeltas voor het achterlicht hangt is er een oplossing. Bij het ontwikkelen en produceren van een goede zadeltas is hier rekening mee gehouden. Zo zijn er zadeltassen die aan de achterkant voorzien zijn van een kleine lus. Aan deze lus kan het achterlicht bevestigd worden. Gebruik je deze lus niet? Dan zal deze niet opvallen, doordat deze strak en netjes is weggewerkt.

Wat mee te nemen in een zadeltas?

Een zadeltas hoop je zo minmogelijk te gebruiken. Want als je de inhoud van de zadeltas nodig hebt, sta je waarschijnlijk met een lekke fietsband. Maar wat is handig om mee te nemen in een zadeltas? Dat is eigenlijk voor ieder type fietser anders. Maar hoe langer en extremer de fietstas, des te meer er meegenomen zal worden en hoe groter de zadeltas.

Zadeltas-Curvepack-Maat-Large-fiets-BBB

Wanneer je met traditionele fietsbanden en een binnenband fietst bestaat de inhoud van een zadeltas in principe uit bandenlichters en een binnenband. Maak je gebruik van een tubeless fietsband? Dan zal er in de zadeltas een punctureplugger zitten. Hiermee worden de gaten in de buitenband gezicht. Lukt het niet om de tubeless fietsband dan weer hard te krijgen? Dan maak je gebruik van de binnenband. Deze constructie is niet ideaal, maar zorgt er wel voor dat je thuis kunt komen.

Beschik je over een CO2 fietspomp? Dan is het ook aan te raden om een groter formaat zadeltas te nemen. Het is namelijk niet aan te raden om de CO2 fietspomp en patronen in het zakje van het shirt mee te nemen. Want mocht je vallen… dan kunnen de patronen en fietspomp zorgen voor een extra zere rug.

De zadeltas voor lange fietstochten

Veel al zijn de zadeltassen in verschillende formaten te verkrijgen. De kleinere formaten zijn prima geschikt voor kleinere fietstochten. Maar ga je een langere fietstocht doen? Dan is het aan te raden om een grotere zadeltas aan te schaffen. Het is dan aan te raden om de zadeltas te vullen met 2 binnenbanden, bandenlichters, enkele CO2 patronen, contant geld en wanneer je gebruik maakt van tubeless fietsbanden een punctureplugger.

Nu heb ik een zadeltas maar welke fietsband?

Je weet nu alles over de verschillende zadeltassen en dus ook welke jij wilt gaan kopen. Nu moet je alleen nog letten op de inhoud van de zadeltas. Het belangrijkste is om hierbij op te letten welke fietsbinnenband jij nodig hebt. Want bij iedere fiets hoort een andere binnenband. Het grootste gevaar is dat het ventiel van de binnenband te kort is en de fietsband dus niet opgepompt kan worden.

Delen op

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lees ook andere Blogs